جوش زیرپوستی

جوش زیرپوستی

مطمئناً هر یک از شما با جوش های زیر پوستی مواجه شده اید. جوش هایی که در لایه زیرین و عمق پوست ظاهر می شوند معمولاً بسیار دردناک هستند. البته ممکن است خیلی واضح نباشد و کشیدن دست بر سطح پوست متوجه آن شوید. این مشکل مربوط به عفونت غدد چربی است که در بیشتر قسمت های پوست به جز کف دست و کف پا وجود دارند و چربی به نام سبوم ترشح می کنند که چربی پوست را کنترل و تنظیم می کند. این جوش ها با ترکیبی از آلودگی سبوم همراه هستند. این جوش های زیر پوستی زیر پوست می مانند و از پوست بیرون نمی زنند.. با ما همراه باشید تا علت جوش های زیر پوستی را توضیح دهیم و درمان آن را خدمت شما ارائه دهیم.

علت بوجود آمدن جوشهای زیر پوستی چیست؟

همانطور که در بالا دلایل جوش زیر پوستی را خلاصه گفتیم، اجازه دهید این علل را به طور کامل بررسی کنیم.

جمع شدن سلول های مرده پوست و بسته‌ شدن منافذ پوست :

چوش زیر پوستی می تواند توسط سلول های مرده ایجاد شود. جوش زیر پوستی در نواحی چرب ایجاد می شود. از جمله صورت به خصوص چانه گردن شانه کمر و سایر مناطق چربی بدن.

منافذ پوست به غدد چربی منتهی می شود و روغن تولید شده توسط چربی ها از طریق مجاری وارد منافذ پوست شده و از آن خارج می شود. هنگامی که منافذ پوست با تجمع سلول های مرده بسته می شود، سموم نمی توانند خارج شوند و به سطح پوست برسند. در نتیجه زیر پوست می ماند و به صورت جوش زیرپوستی خودش را نشان میدهد. وقتی سبوم و سلول‌های مرده با باکتری‌های پوست تماس پیدا می‌کنند، باکتری‌ها، آنزیم‌ها و مواد شیمیایی تولید می‌کنند و گلبول‌های سفید را جذب می‌کنند و باعث قرمز شدن و ملتهب شدن پوست می‌شوند.

وراثت عامل جوش‌های زیر پوستی :

برخی افراد از نظر ژنتیکی پوست چرب دارند. غدد چربی آن ها سموم بیشتری تولید می کنند. این باعث ایجاد جوش می شود. در صورت وجود عامل ژنتیکی بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید تا به شما دارو بدهد یا میکرودرم ابریژن انجام دهد. این روش ها جوش ها را کمتر می کند.

جوش نوجوانی :

نوجوانی معمولا زمانی است که افراد جوش زیادی دارند. در دوران بلوغ، بدن افراد تغییرات فیزیکی انجام می شود و غدد چربی آنها فعالتر می شود. و این دلیل باعث ایجاد جوش می شود.

مشکلات هورمونی :

جوش هایی که بعد از زایمان ظاهر می شوند می توانند علت هورمونی داشته باشند. هورمون های شما ممکن است از تعادل خارج شده باشند و گاهی اوقات افراد قبل از پریود دچار لک می شوند که در نتیجه عدم تعادل هورمونی است.

رشد باکتری عامل جوش زیر پوستی :

گاهی اوقات، سموم در منافذ بسته پوست جمع می شود و با باکتری ها تعامل ایجاد می کنند. این باکتری ها به نام پروپیونی باکتریوم در پوست زندگی می کنند. عفونت های باکتریایی با سموم ترکیب می شوند و باعث ایجاد جوش دردناک می شوند.

حساسیت به تستوسترون :

برای تغییر این متن بر روی دک

گاهی اوقات تستوسترون باعث ترشح بیشتر سموم از غدد و گونه ها می شود. تستوسترون هورمونی است که توسط بدن زنان و مردان تولید می شود و برخی افراد به آن حساس هستند. در نتیجه سموم بیشتری تولید می کنند و منافذ پوست مسدود می شوند. ترکیب سلول های مرده پوست و سموم باعث ایجاد جوش های بیشتر می شود.

مه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

محصولات لبنی و رژیم غذایی :

خوردن برخی از مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا می تواند باعث سوزش سر دل شود. غذاهایی مانند نان، نوشیدنی های شیرین با قند زیاد از این نوع هستند. لبنیات نیز به دلیل داشتن کلسیم زیاد باعث ایجاد جوش زیر پوستی می شوند.

غذاهای چرب :

خوردن غذاهای خاصی که شاخص گلیسمی بالایی دارند می تواند باعث نفخ شود. غذاهایی مانند نان، نوشیدنی های شیرین و غیره. لبنیات سرشار از کلسیم هستند و باعث ایجاد جوش می شوند.

غذاهای سرخ شده که چربی بالایی دارند می توانند باعث جوش شوند. از خوردن غذاهای چرب زیاد خودداری کنید. زیرا این غذاها غدد چربی را برای تولید روغن بیشتر تحریک می کنند.

مصرف داروهای خاص :

چندین دارو وجود دارد که باعث ایجاد جوش می شود. داروهایی مانند داروهای ضد صرع و داروهای حاوی آندروژن در این دسته قرار می گیرند.

محصولات مراقبت پوست :

برخی از محصولات پوستی که استفاده می کنید، اگر برای پوست شما مناسب نباشند، باعث ایجاد جوش و آکنه می شوند. بنابراین در استفاده از محصولات پوستی مراقب  باشید. تغییر مداوم محصولات پوستی را توصیه نمی کنیم. زیرا مواد جدید موجود در هر محصول می تواند باعث تحریک پوست شما شود.

پاک‌ نکردن آرایش بطور صحیح :

یکی دیگر از دلایل جوش های زیر پوستی، لوازم آرایشی است. لوازم آرایشی حاوی روغن، کرم حاوی روغن و لوازم آرایشی حاوی روغن اغلب خطرناک هستند. بهتر است از محصولات آبی استفاده کنید.. سعی کنید از محصولات طبیعی برای کاهش جوش استفاده کنید.

تغییر آب‌ و‌ هوا و سفر :

تغییرات آب و هوا، دما، رطوبت و آب در طول سفر باعث ایجاد جوش می شود.

فشار و استرس :

استرس و فشار بیش از حد یکی از عوامل ایجاد جوش است. هنگامی که تحت استرس قرار می گیرد، بدن مواد شیمیایی به نام نوروپپتید تولید می کند که باعث افزایش جوش های زیر پوستی می شود.

اصطکاکو، ساییدن بیش از حد پوست :

جوش های زیر پوستی شما با مالش و فشار دادن پوستتان بدتر می شود.

راه های پیشگیری از جوش زیر پوستی :

درمان های خانگی برای جوش های زیر پوستی وجود دارد، اما می توانید از این نکات نیز استفاده کنید :

  • هر روز صورت خود را دوبار بشویید. انجام این کار باعث بسته شدن منافذ پوست شما میشود.
  • کرم هایی هستند که حاوی بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک هستند که می توانید از آنها استفاده کنید.
  • ماسک های مفید برای جوش های را میتوانید از بازار تهیه کنید.
  • بخار منافذ پوست را باز می کند و جای زخم را از بین می رود.
  • روزانه 12 تا 14 لیوان آب بنوشید تا سموم بدن را دفع کرده و جوش را کاهش دهید.
  • صورت خود را زیاد لمس نکنید. تلفن همراه یکی از وسایلی است که می تواند به باکتری آلوده شود. سعی کنید آن را از صورت دور نگه دارید تا از بروز جوش های زیر پوستی جلوگیری کنید.
  • رژیم غذایی شما باید سرشار از ویتامین های A، E، نیاسین و روی و غیره باشد.
  • یک قاشق چایخوری عسل و آب لیمو را در یک لیوان آب گرم قبل از صبحانه بنوشید. این نوشیدنی سموم را از بدن دفع می کند، PH پوست را متعادل می کند و جوش را درمان می کند.
  • جوش ها را دستکاری نکنید. این کار مقدار زیادی روغن تولید می کند و فقط به افزایش جوش روی پوست کمک می کند. این همچنین باعث می شود که آنها به طور دائمی رنگدانه شوند. مصرف بیش از حد نمک باعث ایجاد جوش زیر پوستی و جوش سرسیاه می شود.

 

در این مقاله با علل ایجاد جوش زیر پوستی و همچنین روش های درمان آن آشنا شدید، اگر پوستی سالم، درخشان و شاداب می خواهید، دستورالعمل های بالا را دنبال کنید. ورزش کنید و آب کافی بنوشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *