شماره تلفن:  09122790464

جای جوش یکی از عوامل مخرب در زیبایی صورت به شمار می‌ رود. مخفی کردن آن با لوازم آرایشی کاری دشوار و زمان ‌بر محسوب می‌ شود. برای از بین بردن جای جوش روش‌ های مختلفی مثل استفاده از داروها و پمادها و… وجود دارد. اما یکی از بهترین روش ‌ها که نتیجه‌گیری بالایی دارد، درمان لک و جای جوش با لیزر است. با انجام لیزر برای همیشه از لک و جای جوش‌ های خود راحت می ‌شوید. در ادامه با نحوه‌ انجام  لیزر آشنا خواهید شد.

چگونگی لیزر جای جوش

لیزر روشی است که لکه‌ های صورت با انجام آن نابود می شوند. به این صورت که نور لیزر روی محل مورد نظر تمرکز می‌ کند و جای لک یا جای جوش را از بین می‌ برد. همچنین سلول ‌های جدید پوست را برای رشد بافت جدید تحریک می ‌نماید. در برخی از پوست‌ ها که تیره و چروکیده هستند، ممکن است به‌ صورت صد درصد تاثیر نداشته باشد. استفاده از این روش درمانی برای افرادی که به نور حساسیت دارند یا داروهای رقیق‌کننده مصرف می‌کنند توصیه نمی ‌شود.

چگونه لیزر باعث برطرف شدن جای جوش می ‌شود؟

  • لیزر جای جوش روشی است که بدون هر گونه خونریزی جای جوش و لک را درمان می ‌کند. بنابراین کسانی که ترس از خونریزی دارند، می ‌توانند به ‌راحتی از این روش بهره ببرند.
  • لیزر، هموگلوبین موجود در رگ‌ های خونی را گرم می‌ کند. سپس جای زخم و رنگدانه ها را از روی پوست پاک می‌ کند.
  • با گرم شدن عروق خونی، لایه ‌های فوقانی پوست کمبود اکسیژن و مواد مغذی پیدا می‌ کنند. سپس این لایه‌ ها فرو می ‌ریزند و با پوست جدید جایگزین می‌ شوند.
  • اثر بخشی لیزر با رنگ پوست تناسب دارد. هر قدر پوست تیره‌ تر باشد اثر لیزر کمتر می ‌شود.
  • همچنین اثر بخشی لیزر با حساسیت پوست تناسب دارد. هرقدر حساسیت پوست بیشتر باشد، اثربخشی آن کمتر است.
  • درمان با لیزر نمی ‌تواند به‌طور کلی جوش‌ ها را از بین ببرد، اما تا حد زیادی تاثیر گذار است. توجه داشته باشید که برای از بین بردن هرچه بیشتر لک ‌ها به چند جلسه درمان نیاز دارید.

انواع لیزر برای درمان لک و جای جوش

معمولا از لیزرهای تخریبی و غیرتخریبی برای رفع جای جوش و لک استفاده می ‌کنند. در ادامه به توضیح هر دو نوع لیزر می پردازیم.

لیزرهای تخریبی

این نوع لیزر در بهبود جای لک تاثیر زیادی دارد. معمول‌ ترین لیزر تخریبی لیزر دی ‌اکسید کربن می‌ باشد. این لیزر باعث فرسایش سطح لک می ‌شود. همچنین لیزر تخریبی دوره نقاهت طولانی‌ تری نسبت ‌به غیرتخریبی دارد.

لیزر غیرتخریبی

این نوع لیزر دوره نقاهت کوتاه‌ تری دارد، اما تاثیر کمتری را نسبت ‌به لیزر تخریبی دارا است. لیزر غیرتخریبی باعث از بین رفتن بافت پوست شما نمی ‌شود. البته توجه داشته باشید که تولید کلاژن را افزایش می ‌دهد و پوست را سفت می ‌کند. معمول ترین نوع این لیزر، لیزر دیود است.

انواع روش ‌های درمان لیزر جای جوش

درمان جای جوش با استفاده از لیزرهای مختلفی انجام می شود که هریک از آن ها کارایی متفاوت خود را دارند. آشنایی با انواع لیزرها و روش های آن ها اطلاعات مناسبی را در اختیار شما قرار می دهد. اکنون انواع روش ‌های لیزر جای جوش را بررسی می ‌کنیم.

لیزر فراکشنال

لیزر فراکشنال برای کاهش و از بین بردن لکه ‌های ضخیم و ناهموار پوست بسیار مناسب می ‌باشد. این لیزر جای جوش را با از بین بردن بافت‌ های ناهموار پوست از بین می ‌برد. همچنین ظاهر پوست را صاف می ‌کند و رنگدانه ‌های قهوه ‌ای آن را از بین می ‌برد. لیزر فراکشنال باعث افزایش تولید کلاژن پوست شده که همین امر موجب افزایش شفافیت پوست می ‌شود. نتیجه این لیزر را حدودا یک هفته بعد از درمان میتوان دید.

لیزر پالسی IPL

لیزر پالسی نوعی لیزر برای درمان جای جوش و لک‌های جزئی است. در این روش یک نور پالسی شدید کالیبره شده به سطح پوست تابیده می‌ شود، تا نواحی تیره ‌تر پوست و لکه ‌های ناشی از جوش را شناسایی کند. سپس اشعه ‌های این لیزر به زیر پوست نفوذ می‌ کند و منشا مشکلات پوستی را برطرف می ‌نماید. برای نتیجه بهتر باید سه الی شش جلسه تحت درمان قرار گیرید.

 لیزر PDL

در این نوع لیزر سلول ‌های آسیب‌ دیده‌ پوستی را با یک پرتوی نوری متمرکز مورد هدف قرار می‌ دهند. سپس این نور به گرما تبدیل‌ شده و لکه ‌های ناشی از جوش را کاهش می ‌دهد. برای رسیدن به بهترین نتیجه بین یک الی سه جلسه درمان نیاز است. درمان با این لیزر جوش‌ های ملتهب را بعد از دوازده هفته تا حد زیادی بهبود می‌ بخشد.

لیزر Smooth beam

لیزر Smoothbeam نوعی لیزر جای جوش و لک است. این لیزر غده‌ های چربی در لایه ‌های بالایی پوست را مورد هدف قرار می‌ دهد. همچنین باعث افزایش تولید کلاژن می ‌شود و غده‌ های چربی را به ‌صورت دائمی کوچک می‌ کند. همین امر به درمان جوش کمک خواهد کرد. این لیزر تا 98 درصد جای جوش را بعد از چهار جلسه از بین می ‌برد. گاهی اوقات حتی پس از  یک الی دو جلسه نتیجه‌ بسیار خوبی ظاهر می ‌شود.

لیزر اربیوم

لیزر اربیوم از نوع تخریبی است. این لیزر سلول ‌های پوستی آسیب‌ دیده و بافت ‌های آسیب‌ دیده را تبخیر می ‌کند. گرمای ناشی از لیزر اربیوم باعث افزایش تولید کلاژن می ‌شود. همین امر باعث از بین بردن رنگدانه ‌های موجود در پوست شده و پوست را صاف و شفاف می کند. نتیجه این لیزر دو الی سه هفته بعد از درمان مشاهده می ‌شود. بعد از انجام این لیزر کلاژن پوست افزایش پیدا کرده و نتیجه درمان تا دو سال بعد ماندگار می ‌شود .

مزایای لیزر جای جوش و لک

  • روشن ‌تر کردن لکه ‌های پوستی
  • بستن منافذ پوست برای جلوگیری از ایجاد زخم مجدد
  • از بین بردن علائم سوختگی
  • تحریک پوست برای افزایش کلاژن سازی و ایجاد بافت ‌های جدید

مراقبت‌های بعد از لیزر

بعد از درمان جای جوش توسط لیزر با انجام توصیه ‌های زیر می ‌توانید بیشترین نتیجه‌ را دریافت کنید.

  • ناحیه لیزر شده را در بیست و چهار ساعت اول چندین ‌بار تمیز کرده و برای جلوگیری از خشک شدن پماد بزنید.
  • دو تا سه ماه از مواد بدون چربی روی صورت خود استفاده نمایید.
  • حتما از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
  • شش الی هشت هفته بعد از انجام لیزر پوست خود را برنزه نکنید.
  • از تونر یا مرطوب کننده پوست صورت استفاده کنید.
  • ده الی بیست و یک روز لازم است تا ناحیه مورد نظر بهبودی کامل پیدا کند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد انواع لیزر همراه با مراقبت های بعد از آن به شما عزیزان معرفی گردد. لیزر جای جوش از مطمئن و بهترین روش های از بین بردن جای لک و جوش می باشد. برای درمان لک و جای جوش با لیزر، حتما به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: دلیل وجود جوش های ریز روی بدن و صورت کودک؟

درمان لک و جای جوش با لیزر

دیدگاه ها

مایا اسکین کر ، ارائه دهنده خدمات تخصصی مراقبت پوست، آموزش پاکسازی و فیشیال با مدرک فنی حرفه ای و سرتیفیکیت

آدرس: تهران ضلع جنوبی میدان هروی- کنار پارک ( بین ملل و سپه) پلاک 174، طبقه 4 – واحد 10