یکی از راه های درمان جوش و آکنه استفاده از روغن های گیاهی است. امروزه استفاده از روغن های گیاهی برای رفع جوش و آکنه بسیار رایج است. استفاده از این روغن ها عوارض بسیار کمی دارد و می تواند در مقایسه با داروهای شیمیایی بسیار اثرگذارتر باشند. در ادامه با روغن های گیاهی که در از بین بردن جای جوش و آکنه مؤثر هستند آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.
روغن رزماری
روغن رزماری خاصیت ضد التهاب دارد، به همین علت برای درمان و رفع جوش از روغن رزماری استفاده می شود. 5 قطره از روغن رزماری را هر روز 1 الی 2 بار بر روی جوش صورت خود بزنید و سپس روغن را روی آن ماساژ دهید. روغن رزماری به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد عفونی که دارد، لایه برداری قوی برای پوست شما محسوب می شود. ماساژ صورت با روغن رزماری باعث پاکسازی منافذ پوستی می شود. روغن رزماری قرمزی و تورم پوست را از بین می برد. همچنین این روغن به دلیل داشتن رایحه مناسب، باعث آرامش روحی می شود.
روغن درخت چای
روغن درخت چای یکی از بهترین روغن ها برای درمان جوش و جای جوش به شمار می رود. این روغن حاوی قوی ترین آنتی اکسیدان ها درون خود است. همین مورد این روغن را به یکی از معروف ترین روغن های ضد جوش مشهور کرده است. روغن درخت چای دارای خواص زیادی از جمله ضد عفونی کننده و ضد التهابی دارد که قدرت آن را در رفع جوش و آکنه زیاد می کند.
روغن پونه کوهی
روغن پونه کوهی نیز یکی از روغن های ضد عفونی کننده می باشد. این روغن کمک زیادی به درمان عفونت های پوستی مثل جوش می کند. همچنین روغن پونه کوهی دارای خاصیت لایه برداری است و و انسداد منافذ پوست را رفع می کند.
روغن اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس نیز یکی از پرکاربردترین روغن ها برای درمان جوش می باشد. مصرف روغن اسطوخودوس هفتهای 1 الی 2 بار بسیاری از التهابات پوستی را کاهش می دهد. این روغن باعث خشکی پوست نشده و استفاده از آن پوست را پاکسازی می کند. این روغن برای درمان آکنه بسیار مؤثر بوده و همچنین برای سرخی و خارش پوست نیز گزینه مناسبی می باشد.
روغن بهار نارنج
روغن بهار نارنج برای تنظیم چربی پوست بسیار مفید است. همچنین برای درمان جوش نیز این روغن تاثیرگذاری زیادی دارد. روغن بهار نارنج برای ضدعفونی کردن پوست صورت بسیار مناسب است. این روغن به به خوبی انواع باکتری های پوستی را از بین می برد. همچنین استفاده از این روغن به درمان جوش های صورت سرعت زیادی می بخشد.
روغن دانه سرو
این روغن خاصیت ضد التهابی فراوانی دارد. همچنین ترکیبات آن دارای آنتی اکسیدان است. طبق تحقیقات روغن دانه سرو برای درمان آکنه بسیار مؤثر است.
روغن میوه رز
روغن میوه رز حاوی آنتی اکسیدان است. این روغن به کاهش تورم و قرمزی جوش کمک می کند. روغن میوه رز پوست را بهتر و شاداب تر نشان می دهد.
روغن مریم گلی
روغن مریم گلی خاصیت آنتی باکتری دارد و برای درمان آکنه بسیار مؤثر است. برای استفاده از این روغن 2 یا 3 قطره از آن را روی پنبه ریخته و سپس بر روی آکنه ها بزنید. این روغن تاثیر بسیار خوبی روی درمان جوشها دارد. روغن مریم گلی از بسته شدن منافذ و التهاب پوست نیز جلوگیری می کند.
روغن جوجوبا
روغن جوجوبا چربی اضافی پوست را کنترل می کند. همچنین از تشکیل لایه های چسبنده روی پوست نیز جلوگیری می کند. این مزیت روغن جوجوبا باعث شده که به عنوان روغنی مناسب برای جوش و آکنه به شمار برود. همچنین برای درمان طبیعی اگزمای پوستی نیز موثر است. این روغن دارای مواد مومی است که به پوست آسیب دیده و محو شدن جوش ها کمک زیادی می کند. روغن جوجوبا به کاهش التهابات پوستی نیز کمک زیادی می کند و قرمزی و تورم اطراف جوش را کاهش می دهد.
روغن نارگیل
روغن نارگیل حاوی ترکیبات ضد باکتری و ضد التهابی است. همچنین دارای اثر فوق العاده برای درمان جوش صورت می باشد. این روغن باکتری های ایجادکننده جوش را از بین می برد. همچنین قرمزی و تورم جوش ها را کاهش می دهد. علاوه بر آن باعث تسریع بهبودی جای جوش هم می شود.
روغن کرچک
روغن کرچک خواص ضد باکتری دارد. همچنین باعث پاکسازی پوست صورت شده و به درمان سریع جوش صورت کمک بسیار زیادی می کند. برای مصرف این روغن صورت خود را شسته و خشک نمایید. 1 الی 2 قطره از این روغن را بر پوست مالیده و 3 دقیقه خوب ماساژ دهید. سپس پس از گذشت یک ساعت صورت خود را با آب گرم بشویید.
روغن نعناع
روغن نعناع منافذ پوست را باز می کند. این روغن تورم و التهاب ناشی از جوش را کاهش می دهد. روغن نعناع به کاهش قرمزی و جوش صورت شما کمک زیادی می کند.
چگونگی استفاده از روغنهای گیاهی برای رفع جوش و آکنه
برای رفع جوش و آکنه روغن های متفاوتی را معرفی کردیم. اما قواعد کلی برای استفاده از آن ها وجود دارد. در ادامه به بیان این قواعد می پردازیم.
- در ابتدا صورت را با آب گرم بشویید و سپس آن را خشک نمایید.
- قبلاز استفاده از این روغن ها تا جای ممکن چربی و رطوبت را از پوست خود خارج کنید.
- سپس برای نواحی موردنظر 2 الی 3 قطره از روغن ها را به پنبه آغشته کرده یا روی انگشت زده و سپس روی نواحی مورد نظر بمالید.
- این روغن ها را می توانید با روغن های گیاهی یا ماسک های صورت مخلوط نمایید.
سخن پایانی
برای بهبود و رفع جوش پمادها و داروهای شیمیایی زیادی تجویز می شوند. البته ممکن است این روش درمانی عوارض جانبی زیادی نیز داشته باشد. درحالیکه روغن های گیاهی کمترین عوارض را دارند. ترکیبات موثر و آنتیاکسیدان های موجود در این روغن ها می تواند از التهاب پوست بعد از جوش جلوگیری کند. همچنین این روغن ها می توانند چربی بیش از اندازه پوست را کنترل کرده و پوست را بهبود ببخشند. با استفاده از این روغن ها می توانید سلامت پوست خود را بهبود ببخشید و جوشهای پوست خود را در سریع ترین زمان ممکن با کمترین عوارض رفع نمایید.
دیدگاه ها